Aktualizováno: Zfetovaný cikán kradl ve školce, zaměstnance ohrožoval nožem

Aktualizováno: Zfetovaný cikán kradl ve školce, zaměstnance ohrožoval nožem
Foto ber
Další fotky: 
Aktualizováno: Zfetovaný cikán kradl ve školce, zaměstnance ohrožoval nožem
Aktualizováno: Zfetovaný cikán kradl ve školce, zaměstnance ohrožoval nožem

 

Včera jsme informovali o události, ke které došlo v pondělí v objektu mateřské školky v Husově náměstí. Rom zde okradl jednu ze zaměstnankyň školky, došlo i na nůž. Dnes přinášíme podrobnější informace. Ty od policie jsou obzvlášť zajímavé.

K události došlo kolem druhé hodiny odpoledne, kdy se zloděj do objektu dostal otevřenou bránou zahrady. Nikdo si ho nevšiml ani ve chvíli, kdy vstoupil do budovy. "Školka je stále uzamčena, stejně jako zahrada. Nikdo cizí se sem bez vědomí personálu nemá možnost dostat. Jenže v současné době probíhá zateplování fasády, opravuje se spojovací chodba, ve které v tu dobu pracovníci měnili vstupní dveře," popsala PvNovinkám situaci pracovnice školky s tím, že muž vzbudil pozornost až ve chvíli, kdy vstoupil do kuchyňky. Otevřenými dveřmi ho totiž ze třídy viděly hned dvě ženy a děti. "Na otázku, co chce, opověděl, že cigaretu. Vyvedla jsem ho na chodbu s tím, že tady nikdo nekouří a ať okamžitě odejde. Po návratu do třídy jsem zjistila, že mi během těch několika desítek vteřin stihl sebrat peněženku," uvedla žena, která vzápětí požádala o pomoc jednoho z pracovníků. Ten muže honil až k objetu ASA, kde zloděj vytáhl z kříví kolo a ujel.

Zloděje našli sami

Pronásledovatel vzápětí okradené ženě nabídl, že budou zloděje hledat spolu. Sedli do auta, aby muže našli u objektu večerky ve Vrahovické. "Chytili jsme ho každý z jedné strany za bundu a já chtěla, ať mi peněženku vrátí. Ne kvůli penězům, ale dokladům. Dělal, že pro ni sahá a vzápětí vytáhl dýku, kterou mi přiložil k boku. Když se ozval můj společník, obrátil nůž proti němu. Vzápětí se nám vyškubl a utekl," dodala. Její společník se sice opět dal do pronásledování, muž mu ale utekl.

Policejní hlídku oba pronásledovatelé viděli jet do prodejny Alberta. Hlídce bylo údajně řešeno, že zloděje drží tam. "Můj mobil se vybil a tak jsem neměla jak zavolat, kde jsme. Policisté se mi ale ozvali až dnes dopoledne," vysvětlila žena.

Policistům sdělila jméno i bydliště agresivního zloděje. Zná ho stejně dobře, jako ostatní zaměstnanci školky. Vodí sem totiž dceru své družky. "Je cikán, ale nikdy dřív s ním problémy nebyly. Tentokrát byl ale evidentně zfetovaný," dodala žena, která zároveň poděkovala za pomoc a hlavně odvahu svému společníkovi.

Vyjádření policie

Odpověď na otázku, co se tedy stalo a co viníkovi hrozí, PvNovinkám zodpověděla policejní mluvčí Irena Urbánková. "Mohu potvrdit, že policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterého se dopustil zatím neznámý pachatel tím, že v pondělí 7. října 2013 v krátce po druhé hodině odpoledne v jedné z prostějovských mateřských škol ukradl peněženku. Vzhledem k tomu, že v ní byly nejen peníze, osobní doklady, ale i platební karty, věc prověřujeme pro výše uvedený přečin. Celková škoda byla vyčíslena na 1 tisíc korun. Trestní řízení je vedeno jako trestní řízení proti neznámému pachateli. V případě jeho zjištění mu za uvedený přečin hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Všechny získané informace a poznatky prověřujeme," uvedla mluvčí.

Skutečnost, že oběma pronásledovatelům šlo v jedné chvíli doslova o život, je zřejmě zahrnuta do kategorie „poznatky prověřujeme“. (ber)

 

 

Komentáře

Hnus pomáhat a chránit hlavně sebe zákony jsou k ničemu

Poslat nový komentář