Prodavačka ukradla z pokladny víc než milion

Prodavačka ukradla z pokladny víc než milion
ilustrační foto internet

 

Jednačtyřicetiletá pracovnice jedné z prodejen smíšeného zboží na Prostějovsku si za necelé čtyři roky dokázala podvodem přijít na více než milion. V počítačovém systému prodejny se jí dařilo falšovat doklady natolik důkladně, že zpronevěru neodhalil ani majitel prodejny. Povedlo se to ale prostějovským kriminalistům. Ženě hrozí až osm let za mřížemi.

Žena měla přístup k centrálnímu počítači a z pokladen odebírala peníze takzvanými vratkami. „Navýšením ceny málo prodávaných druhů zboží z korun na stokoruny provedla fiktivní vrácení tohoto zboží. Částky se pohybovaly od 300 do 6000 korun. Peníze použila pro vlastní potřebu," uvedl policejní komisař Martin Skokánek s tím, že od listopadu 2009 až do letošního srpna si přišla na 1,12 milionu korun.

„Musím říct, že s tak komplikovaným případem jsme se dlouho nesetkali. Měla vše propracováno do nejmenších detailů a vzhledem k tomu, že manipulovala s údaji v počítači, nebylo lehké případ odkrýt," konstatoval vedoucí územního odboru Prostějov Pavel Novák. (ber)

Poslat nový komentář