Rušení nočního klidu nebývá potvrzeno

Rušení nočního klidu nebývá potvrzeno
ilustrační foto

Rušení nočního klidu je velmi četným oznámením, kterým se zabývá prostějovská městská policie. Ne ve všech případech se však oznámení potvrzují. K orientačnímu měření používají strážníci hlukoměr.

„Jedná se zejména o skupinky vracející se z barů, někteří lidé se pak dopouštějí vandalství a pouliční kriminality, ničení odpadkových košů, dopravních značek, atd. V mnoha případech pak jde o hluk způsobený provozem restaurací nebo činností v bytech v noční hodinu,“ konstatoval ředitel MP Prostějov Jan Nagy.

V loňském roce vyjížděli strážníci k 83 případům rušení klidu v bytech, potvrzeno bylo 31. V ulicích se oproti loňskému roku výtržníci zklidnili. Zatímco předloni bylo nahlášených 176 případů, vloni 109 a potvrzeno pouhých 18. Do restaurací strážníci předloni vyjížděli ve 135 případech, vloni v 71. „Potvrzených bylo dvacet,“ dodal Nagy.

Podle jeho slov se i v letošním roce bude činnost MP soustředit na problémové lokality. Těmi je podle mínění primátora Miroslava Pišťáka i znovuobnovená diskotéka v Olomoucké ulici. „Na chování návštěvníků si stěžuje řada občanů, kterým vadí zejména vandalismus a hluk v nočních hodinách. Městská policie se tomu bude věnovat,“ uvedl na nedávné tiskové konferenci primátor. (ber)

 

Poslat nový komentář