Kontroly odhalily na cestách opilce, feťáky i odsouzené

Kontroly odhalily na cestách opilce, feťáky i odsouzené
ilustrační foto

Víkendové policejní kontroly měly na silnicích v našem regionu úspěch. Policisté chytili za volantem opilce, řidiče pod vlivem drog i mladého muže, který kašle na zákon.

Tři v jednom. Tak se dá nazvat případ mladého muže, kterého v pátek kolem půl páté odpoledne kontrolovali policisté v Konečné ulici v Prostějově. Za volant Fiatu Coupé si 27letý řidič sedl i přesto, má Okresním soudem v Olomouci vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do prosince roku 2014. Vůz navíc neměl zákonné pojištění, technickou kontrolu ani emise. „Řidič je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Tentýž den kolem osmé večer kontrolovali policisté v Kostelci na Hané 28letého řidiče VW Golfu. Dechovou zkouškou mu zjistili 0,17 promile alkoholu a test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amphetamin.

V sobotu kolem desáté večer kontrolovali ve Vitčicích 49letou řidičku Renaultu Clio. U ní naměřili 0,99 a 0,96 promile alkoholu v dechu.

V neděli kolem půl třetí ráno kontrolovali v Jezdecké ulici v Prostějově řidiče vozidla Honda Civic. U 22letého řidiče alkohol vyloučili dechovou zkouškou, test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amphetamin, methamphetamin/extázi. K požití drog se řidič doznal.

V neděli krátce před půl jedenáctou dopoledne pak kontrolovali v Brodku u Prostějova řidičku Š-Felicie. U 51leté ženy byla dechová zkouška na alkohol pozitivní a policisté jí naměřili 0,54; 0,48 a 0,46 promile alkoholu v dechu. (red)

 

Poslat nový komentář