Loni řešili prostějovští policisté dva pokusy o vraždu

Loni řešili prostějovští policisté dva pokusy o vraždu
ilustrační foto

Za zvlášť závažné trestné činy, které v roce 2013 řešili prostějovští policisté, je možné označit dva případy pokusu vraždy. První se stal v únoru při přepadení auta s penězi v Přemyslovicích, druhý červnu na nádraží v Konici.

Tři ozbrojení lupiči přepadli ve čtvrtek 21. února u Přemyslovic vozidlo bezpečnostní agentury, které převáželo peníze. Tři pachatelé si z něj měli odnést třicet milionů korun. Žádného ze zaměstnanců agentury nezranili, i když pálili jako u Verdunu.

Ve středu v noci 5. června bylo na železniční stanici v Konici rušno. Dva kamarádi se pohádali a čtyřiačtyřicetiletý muž napadl jednatřicetiletého s nožem v ruce. „Způsobil mu mnohočetná bodná zranění, která poškozeného přímo ohrožovala na životě. Podezřelý muž byl policisty zadržen a umístěn do policejní cely. Ve věci nadále probíhá prověřování," informovala tehdy policejní mluvčí Irena Urbánková.

Oba případy převzal Krajské ředitelství policie Olomouc. Zatímco druhý pachatel už sedí, střelci z prvního jsou stále hledaní. (ber)

 

Poslat nový komentář