Policisté objasnili čtyři krádeže

Policisté objasnili čtyři krádeže
ilustrační foto

Prostějovští kriminalisté zahájili včerejšího dne trestní stíhání 36letého muže z Ostravska, kterého obvinili ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Tohoto protiprávního jednání se měl dopustit v celkem čtyřech případech, a to od ledna letošního roku do první poloviny března letošního roku v Prostějově.

„Ke třem skutkům došlo v obchodním centru v Dukelské bráně, k jednomu v prodejně v Janáčkově ulici,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. V lednu muž odcizil v obchodním centru v Dukelské bráně z prodejního stánku peněženku, odloženou pod stolkem. Škoda byla vyčíslena na 6 tisíc korun. V únoru na témže místě odcizil z kabelky zavěšené na dětském kočárku, peněženku s celým obsahem a způsobil škodu 3 100 korun. Do stejného centra se vrátil i potřetí, a to začátkem března, a v jedné z prodejen odcizil v nestřeženém okamžiku z kabelky peněženku. Způsobil škodu za 1 300 korun. „Ve stejný měsíc v prodejně v Janáčkově ulici odcizil deodorant za 94 korun, který si schoval pod oblečení a prošel s ním přes pokladnu bez zaplacení. Tam mu však zpod oblečení vypadl,“ dodala mluvčí.

Na základě operativního šetření kriminalistů, v úzké spolupráci s policisty obvodního oddělení Prostějov 1, se podařilo všechny skutky objasnit a pachatele zjistit. Jedná se o 36letého muže z Ostravska. Při šetření navíc policisté zjistili, že obviněný muž byl již v minulosti za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzen a potrestán Okresním soudem v Prostějově. Nyní mu za oba uvedené trestné činy hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. (red)

 

Poslat nový komentář