Santino je zase doma. Legálně

Santino je zase doma. Legálně
ilustrační foto

O sedmnáctiletém Santinu Horváthovi už PvNovinky několikrát informovaly. Zrzavý romský mládenec má na svědomí celou řadu krádeží, mimo jiné i osobního auta, se kterým ve Winklerově ulici havaroval. Verdikt soudu jej poslal na rok do výchovného ústavu, odkud už několikrát utekl. Teď je doma znovu. A legálně.

I výchovný ústav ve Střílkách, kde si Santino odpykává trest, má totiž prázdniny. Chovanci, byť stejně problémoví, jako zrzavý útěkář, se tedy v pohodě na dva měsíce vracejí domů. "Když jsem ho tady viděla, říkám mu - zas tě povezou policajti zpátky? A on - kdepak, máme prázdniny," sdělila PvNovinkám žena, blízká rodině Horváthů.

Nenadšeny jsou i prodavačky z obchodů kolem hlavního nádraží, kde se otec a jeho čtyři synové pohybují. Domů totiž přijel i nejmladší z kluků, který pobývá v diagnostickém ústavu v Olomouci. "Ukradl nám tady postupně zboží za několik tisíc, rozkopal i výlohu. Tak to abychom si zas dávaly pozor," netajily se obavami.

Redakce se opět pokusila kontaktovat vedení výchovného ústavu ve Střílkách. I tentokrát jsme se konkrétní odpovědi nedočkali. "I u nás funguje prázdninový režim," uvedl do telefonu muž, který odmítl sdělit své jméno.

Takže pozor na kapsy, kabelky a klíče od aut. Rodina Horváthova je zase kompletní. (ber)

 

Poslat nový komentář