Při celorepublikové akci zjistili policisté skoro sto přestupků

Při celorepublikové akci zjistili policisté skoro sto přestupků
ilustrační foto

V pátek 4. a v sobotu 5. července se uskutečnila na Prostějovsku celorepubliková dopravně bezpečnostní akce. Více než tři desítky policistů zkontrolovaly 589 vozidel a zjistily 97 přestupků.

"Za 88 přestupků uložili policisté blokové pokuty ve výši 37 300 korun. Ve 42 případech se jednalo o porušení rychlostních limitů. Za 38 těchto přestupků byly uloženy blokové pokuty, ve čtyřech případech bude porušení rychlostních limitů oznámeno příslušnému správnímu orgánu k projednání," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

V pěti případech bylo zjištěno požití alkoholu ze strany řidičů, jeden se na cestu vydal pod vlivem drog. V osmi případech se jednalo o nepoužití bezpečnostních pásů, v jednom o přestupek ze strany cyklisty, 12 přestupků má na svědomí nevyhovující technický stav vozidla, v sedmi případech jela vozidla bez dálniční známky v místech, kde je její použití vyžadováno a v ostatních případech o jiné porušení povinností, které vyplývají řidičům ze zákona o provozu na pozemních komunikacích. (red)

Poslat nový komentář