Policisté hledají další svědky napadení

Policisté hledají další svědky napadení
ilustrační foto

V pondělí kolem tři čtvrtě na jednu odpoledne se pokusil zatím neznámý pachatel v Dvořákově ulici v Prostějově okrást čtyřiasedmdesátiletou paní. Policisté hledají nejen pachatele, ale i svědky napadení.

„Muž chytil za nákupní tašku, kterou nesla v ruce, začal se s ní o ni přetahovat a křičel „dej peníze nebo tě zabiju“. Paní však tašku nepustila. Neznámý pachatel byl vyrušen náhodně procházejícím mužem a z místa činu utekl,“ popsala incident policejní mluvčí Irena Urbánková, podle které paní nebyla zraněna.

Podle získaného popisu se mělo jednat o mladíka snědší pleti ve věku mezi 13 – 15 lety, vysokého kolem 150 cm. Na hlavě měl mít bílou kšiltovku kšiltem dozadu. Na sobě měl mít triko nezjištěné barvy a maskované kalhoty, tzv. bermudy.

Kriminalisté případ prověřují pro podezření ze spáchání zločinu loupež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Muži zákona se tímto obrací se žádostí o pomoc na neznámého muže, který procházel místem napadení. „Mohl by, stejně jako další svědci napadení, pomoci při zjištění pachatele,“ dodala mluvčí. Všechny informace týkající se případu lze sdělit na linku 158. (red)

Poslat nový komentář