"Roztahovačky“ dorazily i do Prostějova

"Roztahovačky“ dorazily i do Prostějova
ilustrační foto

Na Facebooku se před nedávnem objevila stránka, která uráží spoustu mladých dívek a žen a označuje je za pražské roztahovačky. Byla pražská, v úterý se ale objevila i v souvislosti s Prostějovem. A objevily se na ní fotografie svlečených krásek i s jejich popisy a jmény. Dnes je stránka nefunkční, objevit se ale může kdykoli znovu.

Mnoho mladých dívek z Prostějovska se objevilo na síti díky správci, který nahrává jejich více či méně svlečené fotky i s komentáři. V nich jste se třeba dočetli, která z nich si vydělává tělem v Itálii, která se zaměřila na jiné národnosti, která jde za peníze a další libůstky. Správce stránky evidentně horlivě zásobovali nejen pánové. „Poznal jsem tam spolužačku, byly to docela hustý fotky. Živila se jako prostitutka,“ svěřil se redakci jeden z mladíků, který stránku navštívil. A nebyl sám. K večeru ale stránka zmizela a nahradila ji jiná se stejným názvem. Tam už obnažené dívky a jména nenaleznete. Pouze vysvětlení, oč tu jde.

„Za stránky typu roztahovaček nikomu nehrozí žádný trest, možná sankce pro tvůrce je pokuta 5 tisíc ve správním řízení. Aby takový člověk mohl být potrestán soudně, musí být chycen při činu a to je nereálné. Stránky typu roztahovaček na FB ale budou blokovány, odporují normám. Většina dívek zveřejněných na stránkách se stydí, stěžují si, nadávají, ale neuvědomují si, že zákon porušují ony – tím, že mají sex dřív, než v 15 letech, že co by nezletilé kouří, pijí. A své fotografie týkající se těchto činností běžně na sociálních sítích zveřejňují. Výhody jsou jasné. Česko se poučí. Díky těmto stránkám a medializaci se společnost může změnit. Děti si dají pozor a rodiče se budou starat,“ dočtete se na webu.

Podle policistů je obrana skutečně v podstatě nemožná. „Stránky jde zablokovat, ale když je vytvoří jinde a na FB dají odkaz k diskuzi, pojede to stejně. Pravdu mají v tom, že stěžovat si lze, ale řešení stran policie prostě není žádné,“ sdělil novinkám policista, který si nepřál být jmenován.

Uvidí se, kdy se ony usvědčující fotografie na FB zase objeví. „Stihl jsem si stránky nafotit, vím, co se o které psalo,“ pochlubil se na síti další z návštěvníků. V každém případě záleží jen na nás, co do virtuálního prostoru vložíme. Pošleme-li na síť fotografie či intimní informace, někde jejich stopa zůstane, i kyž je následně smažeme. A na to bychom neměli zapomínat. (ber)

Poslat nový komentář