Lupič z Přemyslovic opět u soudu!

Lupič z Přemyslovic opět u soudu!
Foto PČR

 

Případem loňského brutálního přepadení bezpečnostního vozu s 33 miliony korun v Přemyslovicích se bude olomoucký vrchní soud zabývat v polovině listopadu. Ján Bakalár, obžalovaný z pokusu o dvojnásobnou vraždu pracovníků bezpečnostní agentury, označuje v odvolání trest 22 let vězení za exemplární a vinu popírá. 

řípad má odvolací soud podle mluvčího Vladimíra Lichnovského nařízen na 13. listopadu. V rozsudku je podle Bakalára, který se jako jediný odvolal, řada pochybení. Poukazuje na údajné rozpory ve výpovědi svědků, napadá i totožnost nalezené krevní stopy na místě činu, která jej podle obžaloby usvědčuje. Není podle něj ani přesně popsána role jednotlivých útočníků. Svůj trest považuje za  mimořádně tvrdý až exemplární.

Pětapadesátiletý, sedmkrát trestaný Bakalár u krajského soudu odmítl vypovídat. Jeho obhájce důkazy zpochybňoval tím, že na místě přepadení nebyl, a žádal zproštění obžaloby.

Loupež se stala loni v únoru na okraji Přemyslovic. Dva zaměstnanci bezpečnostní firmy Loomis přepravovali peníze do bankomatů. Cestu jim zatarasilo auto, v němž jeli tři muži v kuklách. Lupiči byli vyzbrojeni brokovnicemi a samopalem, kterými vůz rozstříleli. Pod pohrůžkou použití granátu nakonec donutili osádku vůz otevřít.  (zdroj ČTK)

Poslat nový komentář