Dámy, pozor na kabelky. Kradou se ve velkém

Dámy, pozor na kabelky. Kradou se ve velkém
ilustrační foto

Hned dva případy odcizených kabelek z pátku 4. prosince šetří prostějovští policisté.

K prvnímu došlo krátce před polednem v prodejně v Dukelské bráně v Prostějově. Osmašedesátiletá žena si při nakupování kabelku odložila do nákupního vozíku. Dosud neznámý pachatel toho využil a v okamžiku kdy žena kabelku nehlídala, se jí zmocnil. Zákaznice tak s kabelkou přišla o mobilní telefon, osobní doklady, platební kartu, dioptrické brýle, svazek klíčů a finanční hotovost 1 400 korun. Celková hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 4 300 korun.
K druhému případu došlo na Floriánském náměstí v Prostějově po šestnácté hodině. Šestapadesátiletá žena svou kabelku odložila a v nestřeženém okamžiku se jí zmocnil dosud neznámý pachatel. Také tato žena přišla o osobní doklady, mobilní telefon, platební kartu a finanční hotovost. Celková škoda byla v tomto případě vyčíslena na 5 500 korun.
"Pachatelé obou skutků jsou podezřelí z přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku s trestní sazbou odnětí svobody až na dvě léta,"konstatoval policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář