Před policisty ujížděl až 170 km/h!

Před policisty ujížděl až 170 km/h!
ilustrační foto ber

Dne 20. března ve 3:30 hodin se hlídka policistů pokusila v Kralicích na Hané za jízdy zastavit a zkontrolovat osobní Opel. Řidič vozidla však výzvu neuposlechl, zrychlil a před hlídkou začal ujíždět. Mnohdy se rychlost vozidel vyšplhala na 170 kilometrů v hodině. Opilec bez řidičáku ve vypůjčeném autě ale zákonu neujel.  

„Policisté muže pronásledovali přes Dub nad Moravou, Drahlov, Blatec, Dubany, Smržice, Studenec a dále směrem k Olšanům u Prostějova. Ujíždějícího řidiče během asi 12 minut trvající jízdy pronásledovala hlídka obvodního oddělení Prostějov 2 a ke spolupráci byly přizvány i hlídky z okolí. Ty před obcí Olšany u Prostějova ze služebních vozidel vytvořily silniční zátaras, před kterým ujíždějící řidič, vida bezvýchodnost situace, zastavil. Během pronásledování vozidla policisté jeli i rychlostí přesahující 170 kilometrů v hodině mimo obec a v obci rychlostí přesahující 130 kilometrů v hodině,“ popsal situace policejní mluvčí František Kořínek.  

Sedmadvacetiletý muž z Prostějova není držitelem řidičského oprávnění. Vozidlo užil protiprávně bez vědomí jeho majitele, kterým je jeho otec. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 1,54 ‰ alkoholu v dechu,“dodal mluvčí. Opilec s naměřenou hodnotou souhlasil a uvedl, že bezprostředně před jízdou vypil 5 půllitrů desetistupňového piva a 6 odlivek různých lihovin.

Muž je pro své jednání podezřelý z přečinu neoprávněné užívání cizí věci a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu v případě prokázáni viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. (red)

Poslat nový komentář