Na "alimentech" na čtyři děti dluží dvěma matkám téměř 180 tisíc korun

Na "alimentech" na čtyři děti dluží dvěma matkám téměř 180 tisíc korun
ilustrační foto

Ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy podezírají policisté z Němčic nad Hanou jednačtyřicetiletého muže z Jindřichova Hradce. 

Tohoto skutku se měl dopustit tím, že v období od října roku 2014 do února roku 2017 řádně neplní svou povinnost a nepřispívá na výživu svých dvou synů, kteří společně s matkou žijí v obci na Prostějovsku. Přestože muž za uvedené období nepravidelnými platbami na výživu svých synů přispěl souhrnnou částkou 36 600 korun, k rukám jejich matky v současnosti dluží částku přesahující 113 tisíc korun.

Dále policisté muže podezírají, že řádně neplní svou povinnost ani k dceři a synovi, kteří se svou matkou žijí v Českých Budějovicích. V období od ledna 2015 do února 2017, vyjma tří měsíců, záměrně ničím nepřispěl na jejich výživu a k rukám jejich matky tak dluží bezmála 65 tisíc korun.

"Ve věci je v současnosti vedeno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému za přečin zanedbání povinné výživy hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," konstatoval policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář