Jela bez řidičáku a pod vlivem drog

Jela bez řidičáku a pod vlivem drog
ilustrační foto

V neděli po dvaadvacáté hodině kontrolovali policisté v obci Smržice osobní automobil značky Daewoo a jeho sedmadvacetiletou řidičku z Prostějova. Řidička policistům nepředložila řidičský průkaz s vysvětlením, že v minulosti měla zákaz řízení motorových vozidel a po jeho uplynutí si řidičské oprávnění neobnovila. Byla pod vlivem drog.

"Po negativní dechové zkoušce na alkohol policisté u ženy provedli i test na přítomnost jiných návykových látek. Ten byl pozitivní na látky cannabis a amphetamin/metamphetamin. Žena užití zakázaných látek přiznala a uvedla, že před dvěma dny vykouřila asi šest cigaret marihuany. Dále uvedla, že počátkem měsíce dubna užila i drogu pervitin. Výzvu policistů k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění ovlivnění odmítla. Další jízdu policisté řidičce zakázali," konstatoval policejní mluvčí František Kořínek.

Pro své jednání je nyní podezřelá z přestupků podle zákona o silničním provozu, za které jí hrozí pokuta v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od jednoho roku do dvou let. (red)

Ilustrační foto: PČR

 

 

Poslat nový komentář