Policisté chytili vandala, který zapálil chatu!

Policisté chytili vandala, který zapálil chatu!
ilustrační foto

V období od 29. dubna do 1. května tohoto roku vnikl dosud nezjištěný pachatel do rekreační chaty v obci na Prostějovsku. Chatu poničil a zapálil. Policisté pachatele usvědčili. 

Pachatel nejprve po poškození oplocení vnikl na pozemek a poté za použití násilí i přímo do chaty. Chatu následně prohledal a odcizil z ní přepravku s pivem v celkové hodnotě 300 korun. Poté pachatel v chatě zničil čtyři skříně a kuchyňskou linku a založil požár. Dále na přístavku u chaty zničil část střechy a strhl komín. Celková výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na více než 140 tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení Prostějov 2 ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci. Za ty pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí mimo jiné i trest odnětí svobody až na dvě léta.

"Provedeným prověřováním se jako pachatele podařilo ustanovit osmadvacetiletého muže z Olomouce. Výše škody byla upřesněna na nejméně 90 tisíc korun poškozením objektu a 300 korun odcizením. U právní kvalifikace skutku ani hrozícího trestu ke změně nedošlo," uvedl dnes policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář