Kontroly zákazu stání u Plumlovské přehrady nedopadly dobře. Pro řidiče

Kontroly zákazu stání u Plumlovské přehrady nedopadly dobře. Pro řidiče
ilustrační foto

Na základě častých podnětů zástupců samospráv obcí Plumlov a Mostkovice i občanů, dohlíží policisté z obvodního oddělení v Plumlově nad dodržováním zákazu stání v okolí Plumlovské přehrady. Tento zákaz je vyznačen dopravními značkami „Zóna s dopravním omezením“ umístěnými na všech příjezdových komunikacích.

Obecně řečeno se platnost zákazu vztahuje na celé okolí přehrady a Podhradského rybníka v Plumlově. Kontroly v této lokalitě jsou časté, o čemž svědčí statistiky zjištěných přestupků. S příchodem léta jejich počet tradičně narůstá. „Například během středy 28. června zde plumlovští policisté zjistili celkem 17 přestupků. Ve třech případech u vozidla zastihli jejich majitele, a tak s nimi přestupek vyřešili uložením blokových pokut. Ostatních 14 zjištěných případů zadokumentovali a odevzdali k dořešení příslušnému správnímu orgánu," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Od začátku roku 2017 takto ke správnímu orgánu odevzdali policisté již 165 případů.

„Protože se jedná o rekreační oblast a policisté budou v namátkových kontrolách pokračovat během celého roku, apelujeme na občany, aby svá vozidla parkovali na místech k tomu určených, tedy na parkovištích," dodal mluvčí. (red)

 

 

Komentáře

v Plumlově je to šikana řidičů, kde tak asi mají zaparkovat??? Komu tím pomáhají a chrání???

Poslat nový komentář