Ujela i s botičkou. Byla na mol a nemá řidičák

Ujela i s botičkou. Byla na mol a nemá řidičák
ilustrační foto

V sobotu 28. října 2017 krátce před druhou hodinou v noci přijali policisté oznámení od strážníků Městské policie Šternberk o dopravní nehodě, k níž došlo v Jiráskově ulici ve Šternberku. Mladá dáma ujela s autem, které strážníci opatřili botičkou. Byla opilá a navíc nemá řidičský průkaz.

„Jak z průběžného šetření vyplývá, třicetiletá řidička řídila osobní motorové vozidlo Peugeot, přestože na vozidle byl z důvodu porušení zákona č. 361/2000 Sb. hlídkou Městské policie Šternberk umístěn technický prostředek k zabránění odjezdu vozidla a tato skutečnost byla řidiči dána na vědomí umístěním upozornění pro řidiče na skle levých předních dveří. Mladá žena usedla za volant, s vozidlem se rozjela, v důsledku čehož došlo k poškození technického prostředku. Strážníci Městské policie při kontrole uvedeného vozidla řidičku přistihli. Vzhledem k tomu, že jevila známky podnapilosti, přivolali na místo Policii ČR,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté provedli u řidičky orientační dechovou zkoušku a naměřili jí 1,91 ‰ alkoholu v dechu. Navíc zjistili, že žena není držitelem žádného řidičského oprávnění. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, předběžně byla hmotná škoda odhadnuta na 10 000 korun. „Řidička je nyní podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodala mluvčí. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář