Policisté šetří oznámení o obtěžování dítěte!

Policisté šetří oznámení o obtěžování dítěte!
ilustrační foto PČR

Na sociálních sítích se rozproudila debata ohledně obtěžování dětí. Samotní policisté varují na školách v regionu děti před řidiči, kteří by je pod nejrůznějšími záminkami lákali do auta. Takový případ se měl stát v Nivě. Celá záležitost je podle policistů velmi citlivá.

Že oznámení tohoto typu policisté obdrželi, PvNovinkám potvrdil policejní mluvčí František Kořínek. "Oznámení tohoto typu jsme obdrželi a jeho šetření provádějí policisté obvodního oddělení Plumlov v rámci své místní působnosti. Dosud jsme k věci nezjistili kladného poznatku a šetření nadále probíhá," konstatoval Kořínek. V praxi to znamená, že případ dosud nebyl potvrzen.   

"K věci můžeme dále uvést, že v součinnosti se zástupci místních samospráv okolních obcí a se školami byla domluvena opatření, v případě zjištění dalších incidentů a také opatření preventivní. Ta spočívají zejména v informovanosti dětí i širší veřejnosti," dodal Kořínek.

Policisté tedy stále nezjistili, zda jde o výmysl, či skutečný případ. Právě s první variantou se na podzim roku 2016 potýkali olomoučtí policisté.

Policisté územního odboru Olomouc se v listopadu 2016 zabývali několika oznámeními, které se týkaly výskytu černého vozidla v Nemilanech a Slavoníně, a výskytu bílé dodávky v Droždíně, Lutíně, na Svatém Kopečku a v Hlubočkách. Z těchto vozidel měl vždy vystoupit muž, který měl některým z nezletilých dětí nabízet bonbony a peníze a lákat je k nastoupení do vozidla. 

Policisté žádné z oznámení nepodcenili a usilovně na nich pracovali. S maximální důsledností a pečlivostí prověřovali všechny získané informace a poznatky, stejně tak i kamerové záznamy z míst, kde k událostem mělo dojít. „Posílili jsme také výkon služby v uvedených lokalitách. Na objasnění oznámení jsme úzce spolupracovali také s ostatními útvary Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Důslednou a usilovnou prací policistů se nakonec podařilo zjistit, že žádné z oznámení se nezakládalo na pravdě. Děti, jak samy uvedly, reagovaly na informace, které zaslechly prostřednictvím medií. Tímto způsobem chtěly být zajímavé před svými vrstevníky, a proto si vše vymyslely,“ uvedla tedy policejní mluvčí Irena Urbánková.

O jakémkoli posunu v této záležitosti vás budeme informovat. (ber)

Poslat nový komentář