Muž, který pobodal kamaráda v bytě v Hradební ulici, sedí ve vazbě

Muž, který pobodal kamaráda v bytě v Hradební ulici, sedí ve vazbě
ilustrační foto PČR

Jednačtyřicetiletý útočník, který v neděli 28. ledna v podvečer několikrát bodl nožem svého souseda v Hradební ulici do hrudníku, je stále ve vazbě. Policie ČR jej obvinila z pokusu o vraždu, za což ho soud může poslat až na osmnáct let do vězení. 

"Kriminalisté Olomouckého kraje obvinili muže z Prostějova ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Obviněný měl v neděli v podvečer osmadvacátého ledna v bytovém domě v Prostějově po předchozím požití alkoholických nápojů nožem napadnout svého souseda. Ten utrpěl život ohrožující zranění, se kterým musel být hospitalizován v nemocnici,“ popsala tehdy čin Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje. Jak potvrdila, muž byl těsně po činu zadržen, nikam neutíkal.

Velké štěstí měl v tom, že pobodaný muž útok přežil. „Muž byl v naší nemocnici přijat v neděli osmadvacátého ledna večer s bodnými ranami v oblasti hrudníku, jednalo se o středně těžká poranění. Hospitalizovaný byl na intenzivním lůžku, jeho stav se postupně zlepšil a následně byl propuštěný do domácího ošetřování,“ prozradil  Egon Havrlant, tiskový mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc.

"Celý případ je stále ve fázi vyšetřování, krajští kriminalisté na něm pracují. Obviněný jednačtyřicetiletý muž je stále stíhán vazebně," sdělil redakci komisař Libor Hejtman. (ber)

 

Poslat nový komentář