Zloději řádili. V autě i obchoďáku

Zloději řádili. V autě i obchoďáku
ilustrační foto

Dva případy krádeží řeší prostějovští policisté. K oběma došlo kvůli neopatrnosti. V prvním případě muž přišel o peníze a telefon, v druhém o peněženku, brýle, doklady a platební karty.

„Pouhé tři minuty stačily dosud nezjištěnému pachateli k tomu, aby z nezajištěného nákladního automobilu bez dozoru odcizil mobilní telefon značky Lenovo a peněženku třiapadesátiletého muže z Kladna. Stalo se tak v pondělí po poledni na Husově náměstí v Prostějově. S peněženkou muž navíc přišel i o osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost 1 300 korun. Celkem poškozený škodu vyčíslil na 7 500 korun," popsal první případ policejní mluvčí František Kořínek. V případě dopadení a odsouzení pachateli tohoto skutku za přečin krádež a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

V pondělí 14. května 2018 v době od 10:30 do 11 hodin využil dosud nezjištěný pachatel neopatrnosti čtyřiasedmdesátiletého muže, nakupujícího v obchodním domě v centru města Prostějova. Z nákupního košíku mu v nestřeženém okamžiku odcizil volně odloženou plátěnou tašku s dioptrickými brýlemi a peněženkou s osobními doklady, platební kartou a doklady k vozidlu a přívěsnému vozíku. Celková výše způsobené škody byla mužem vyčíslena na 4 tisíce korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za ten pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. (red)

Poslat nový komentář