V řece nalezli mrtvého muže. Byl zavražděn

V řece nalezli mrtvého muže. Byl zavražděn
ilustrační foto pohrebnictvi.cz

28. května 2018 přijali policisté oznámení o nalezení mrtvého muže v řece Bečvě na Hranicku. Ukázalo se, že je obětí násilného trestnéh činu. 

Policisté na místě zjistili, že se jedná o 44letého muže z Hranicka. U mrtvého byla nařízena soudní pitva. "Policisté případ vyšetřují jako podezření z vraždy. Žádné další bližší informace není možné v tuto chvíli zveřejnit,“  uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

V regionu jde tento měsíc již o druhý případ násilného úmrtí. 1. května bylo na okraji Olomouce objeveno mužské tělo přikryté plachtou. Při pitvě následně vyšlo najevo, že vinu za jeho smrt nese někdo další. „Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti. Nelze ale vyloučit, že právní kvalifikace může být nakonec ještě jiná,“ sdělil Hejtman na začátku května.

Práci policistům komplikoval fakt, že muž byl cizinec a neměl u sebe doklady, žádali proto o pomoc se zjištěním jeho identity i veřejnost. V polovině měsíce vyšlo najevo, že jde o jednačtyřicetiletého muže z Ukrajiny. (ber)

 

Poslat nový komentář