Sousedské neshody skončí u správního orgánu

Sousedské neshody skončí u správního orgánu
ilustrační foto

Dne 2. července po půl desáté večer vyjížděla hlídka prostějovských strážníků na přijaté oznámení o napadání mezi sousedy. Při zjišťování skutečného stavu věci vyšlo najevo, že ke konfliktu došlo kvůli puštěné televizi.

„Oznamovatel šel k sousedům sjednat nápravu a domluvit jim, aby se ztišili a ztlumili televizi. Situace se vyhrotila natolik, že dvaašedesátiletý muž vylil na svého souseda (25 let) a jeho přítelkyni sklenici se studenou vodou. Poté si začali pánové nadávat a urážet se až došlo k fyzické potyčce. Starší muž při strkanici uklouzl na rozlité vodě a upadl na zem. Tam do něj jeho soused několikrát kopl," uvedla strážník Tereza Greplová s tím, že mladší muž potvrdil, že do svého souseda kopl, ale jako první dostal pěstí do obličeje on. Lékařské ošetření odmítli oba pánové, viditelné zranění neměl ani jeden z nich. Při projednávání celé záležitosti se k hlídce přihlásil další svědek. Ten uvedl, že sice konflikt neviděl ale, že starší muž je velice problémový nájemník a bezdůvodně vyvolává konflikty a napadá ostatní obyvatele v domě.

Svým jednáním jsou pánové podezřelí ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Záležitost postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu. O tom byli všichni hlídkou poučeni. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář