Tragedie na kolejích. O prodlouženém víkendu i v Olomouckém kraji

Tragedie na kolejích. O prodlouženém víkendu i v Olomouckém kraji
ilustrační foto

Dva případy střetu člověka s vlakem šetřili v pátek 6. července policisté na Šumpersku. Oba se týkaly mladých mužů. Jeden z nich skončil tragicky.

K prvnímu střetu došlo krátce po sedmé hodině ráno na železniční trati Hanušovice – Staré Město, v úseku mezi zastávkami Vysoké Žibřidovice a Chrastice. Motorový osobní vlak tam zachytil 20letého muže, který se pohyboval v kolejišti. „Při nehodě mladík utrpěl vážná zranění. Z místa byl letecky transportován k ošetření a další hospitalizaci do Fakultní nemocnice Olomouc," informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti této nehody jsou předmětem dalšího šetření.

K další tragické nehodě došlo krátce před půl desátou večer v železniční stanici Zábřeh na Moravě. „Třiadvacetiletý mladík se tam pohyboval v kolejišti v době, kdy místem ve směru z Prahy do Bohumína projížděla vlaková souprava Pendolino. Při nehodě mladík utrpěl zranění neslučitelná se životem," dodala mluvčí. Také v tomto případě jsou veškeré okolnosti, souvislosti a příčiny nehody předmětem dalšího šetření. (red)

Ilustrační foto: pozary.cz

Poslat nový komentář