Čtvrtá oběť tragické nehody. Zemřelo druhé dítě

Čtvrtá oběť tragické nehody. Zemřelo druhé dítě
ilustrační foto
Další fotky: 
Čtvrtá oběť tragické nehody. Zemřelo druhé dítě
Čtvrtá oběť tragické nehody. Zemřelo druhé dítě

V křižovatce mezi Olomoucí a Šternberkem u Bohuňovic došlo v pondělí kolem tři čtvrtě na tři odpoledne k tragické dopravní nehodě. Střetlo se zde osobní auto s náklaďákem. Na místě zemřeli tři lidé, dva dospělí a jedno dítě. Další dvě děti byly převezeny do nemocnice. V minulých dnech zemřelo další z nich.

V osobním autě cestovalo pět lidí, šlo o prarodiče a tři děti. Oba starší dospělí na místě svým zraněním podlehli, na místě zemřelo také jedno z dětí. Záchranáři se je snažili resuscitovat, ale bez úspěchu. Druhé dítě utrpělo těžká mnohočetná poranění a bylo transportováno leteckou záchrannou službou do brněnského traumacentra. Třetí dítě utrpělo lehká poranění a bylo převezeno do olomoucké fakultní nemocnice.

„Řidič osobního auta nedal při odbočování vlevo přednost protijedoucímu kamionu a vjel mu do cesty, tři osoby na místě zraněním podlehly, dvě byly převezeny do fakultní nemocnice Olomouc," uvedla tehdy policejní mluvčí Marie Šafářová. Policejní mluvčí Irena Urbánková bez dalších podrobností v pondělí potvrdila, že druhé dítě zemřelo v nemocnici.

Tragickou nehodu vyšetřuje policie pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Dechová zkouška u řidiče nákladního auta, se kterým se osobní auto srazilo, byla negativní. Pokud by se prokázalo, že nehodu zavinil řidič odbočujícího osobního auta, který při havárii zemřel, případ policie s největší pravděpodobností odloží. (ber)

Foto: HZS Olk

 

Poslat nový komentář