Kradl, kdykoli k tomu dostal příležitost

Kradl, kdykoli k tomu dostal příležitost
ilustrační foto

Z přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku viní prostějovští kriminalisté sedmadvacetiletého muže z obce na Prostějovsku. Těchto skutků se měl obviněný dopustit v období od 18. května do 19. srpna roku 2018 v nejméně osmi případech.

„Obviněný využíval příležitostí, které mu většinou svou neopatrností poskytli sami majitelé odcizených věcí. V portfoliu trestné činnosti se tak u obviněného nacházejí tři krádeže volně přístupných autobaterií z autobusu, jedno vloupání do odstaveného autobusu, dámská peněženka s doklady, platební kartou a penězi, odložený mobilní telefon a peníze z volně odložené kabelky v baru i kapesní krádež peněženky kamarádovi. Při poslední uvedené krádeži byl však přistižen, odcizenou peněženku zahodil a utekl. Celkem svým jednáním způsobil škodu vyčíslenou na bezmála 24 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Ke všem uvedeným skutkům se obviněný pod tíhou důkazů doznal a uvedl, že touto činností řešil svou neutěšenou finanční situaci. Protože se nejedná o začátečníka a za obdobnou trestnou činnost byl již dříve odsouzen, hrozí mu v případě odsouzení trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. (red)

Poslat nový komentář