S lupem se daleko nedostal

S lupem se daleko nedostal
ilustrační foto

Všechny policejní složky, jak uniformovaná, tak neuniformovaná, včetně policejního psovoda se psem, se podílely na zadržení a následném obvinění pachatele, který měl políčeno na automobilové centrum v obci Výšovice.

„Do automyčky se poprvé vloupal koncem září, kde se za pomoci přineseného nářadí vloupal do buňky, kde ze zásobníků ukradl mince a z měničky bankovek vytrhl a odcizil zásobník na mince včetně finanční hotovosti. Na stejné místo se vypravil i ve středu tento týden a stejným způsobem se dostal opětovně do buňky, ze které odcizil jako v předchozím případě mince ze zásobníků a z měničky vytrhl a vzal s sebou zásobník s penězi," uvdla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Daleko ale nedošel, jeho jednání mu zhatili policisté, kteří přijeli na místo. Zloděj se před nimi skrýval, ale to mu nepomohlo a v blízkosti automyčky byl nalezen, zadržen a převezen na policejní služebnu. Celková škoda, kterou odcizením způsobil, byla stanovena na 27 750 Kč. Na poškození pak způsobil předběžně škodu daleko vyšší, a to 58 000 Kč. „O den později mu bylo sděleno obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody. Po provedených úkonech byl propuštěn na svobodu," dodala mluvčí. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář