Letní pneumatiky ani alkohol k bezpečnosti nepřispějí

Letní pneumatiky ani alkohol k bezpečnosti nepřispějí
ilustrační foto
Další fotky: 
Letní pneumatiky ani alkohol k bezpečnosti nepřispějí

V pátek 14. listopadu 2018 před třiadvacátou hodinou došlo v obci Brodek u Konice k dopravní nehodě osobního automobilu Škoda Felicia. Řidič byl opilý a bez řidičáku.

„Třiatřicetiletý řidič zřejmě vlivem nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a možnostem stroje nezvládl řízení a při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel vpravo mimo komunikaci. Tam vozidlo zastavilo až o oplocení pozemku u rodinného domu," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo.

Výše způsobené hmotné škody na vozidle byla předběžně vyčíslena na 3 tisíce korun. Škoda na oplocení zjištěna nebyla. „Při šetření okolností nehody řidič nepředložil řidičské oprávnění a výzvu k podrobení se zkoušce na přítomnost alkoholu i lékařské vyšetření odmítl. Přesto vykazoval zjevné známky ovlivnění alkoholem. Dále policisté zjistili, že vozidlo bylo opatřeno letními pneumatikami," doplnil mluvčí s tím, že další jízdu policisté muži zakázali. Pro své jednání je nyní podezřelý z několika dopravních přestupků. Například za odmítnutí podrobení se dechové zkoušce a lékařskému vyšetření mu hrozí pokuta v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od jednoho roku do dvou let. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář