Při razii policisté našli i peníze a pistole! Jeden muž skončil ve vazbě

Při razii policisté našli i peníze a pistole! Jeden muž skončil ve vazbě
ilustrační foto

Dne 13. prosince se na území Prostějova uskutečnila policejní razie. Při zátahu na rozsáhlý gang zasahovalo na sedm desítek policistů. Bylo zadrženo devět osob ve věku od 18 do 48 let. Jedním z hlavních organizátorů je podle informací PvNovinek Lukáš Š., který jako jediný skončil ve vazební věznici v Olomouci.

O razii v domě v Krasické ulici v Prostějově PvNovinky informovaly. Žije zde již zmíněný Lukáš Š.. Podle zdrojů redakce do svého "podnikání" zatáhl i mladší sestru a jejího přítele a svou přítelkyni. Drogy měli prodávat i oni, a to například v nedaleké restauraci či v blízkosti kapličky U Svaté Anny. „Ráno i pozdě večer se tady čenžovalo s psaníčky, a to už několik let," sdělil PvNovinkám zdroj, který si nepřál být jmenován. Lukáš Š. je nyní v olomoucké vazební věznici v takzvané zostřené vazbě. Nesmí přijímat návštěvy, telefonovat ani psát dopisy. Vstup k němu je umožněn pouze právnímu zástupci.

Sedm ze zadržených osob bylo obviněno ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, s trestní sazbou odnětí svobody až na deset let. „V rámci realizace byly podány dva návrhy na vzetí do vazby. Jeden návrh soud akceptoval a jeden z obviněných mužů je tak stíhán vazebně. U druhého soud vazební důvody neshledal, obviněný byl propuštěn a nyní je stíhán na svobodě. Ostatní obvinění byli vyslechnuti v příslušném procesním postavení a v současnosti jsou také stíháni na svobodě," uvedl zástupce šéfa prostějovské policie Tomáš Adam.

Při devíti domovních prohlídkách a prohlídkách nebytových prostor policisté mimo jiné zajistili větší množství rostlinné hmoty a větší množství bílé krystalické látky, jednu indoorovou pěstírnu konopí, dvě krátké střelné zbraně a finanční hotovost v řádu stovek tisíc korun. Prvotní testy zajištěných látek, provedené na místě prohlídek, ukázaly přítomnost omamných a psychotropních látek. Pro přesnou kvalifikaci jednání budou zajištěné látky podrobeny odbornému zkoumání na specializovaném pracovišti, kterým je odbor kriminalistické techniky a expertíz. Zde bude provedeným zkoumáním zjištěno přesné množství zajištěných látek, jejich složení a obsah s upřesněním o jaké konkrétní omamné a psychotropní látky se jedná. „Odborné zkoumání bude provedeno také u zajištěných zbraní, a to včetně prověření, zda s nimi v minulosti nebyl spáchán trestný čin," doplnil Adam.

Množstvím nasazených policistů, zajištěných a poté i obviněných osob i množstvím míst, na kterých se zasahovalo prakticky ve stejném čase, je tato operace na Prostějovsku jednou z největších za posledních 10 let.

„V současnosti kriminalisté na případu stále usilovně pracují. Kromě jiného tak do budoucna nevylučujeme zvýšení počtu stíhaných osob," konstatoval tiskový mluvčí František Kořínek. Bližší informace v této chvíli policisté odmítají sdělit kvůli probíhajícímu vyšetřování. (ber)

Poslat nový komentář