Senior, který v červnu zabil manželku, je stále na svobodě

Senior, který v červnu zabil manželku, je stále na svobodě
ilustrační foto

Dne 13. června 2018 se v jednom z bytů na sídlišti Svobody v Prostějově odehrála rodinná tragedie. Sedmasedmdesátiletý muž zbavil života svou o tři roky mladší manželku. Policistům se k činu vzápětí doznal. Stále je na svobodě.

Policisté dostali hlášení od záchranářů. Na místě zjistili, že seniorka zemřela násilnou smrtí. Žena pravděpodobně zemřela na následky dušení.

K činu se doznal její manžel, který od samého počátku s policisty aktivně spolupracoval. Podezřelý v době události nebyl pod vlivem alkoholu ani pod vlivem jiných návykových látek, jeho jednání nepředcházel ani žádný konflikt. „Z předběžně zjištěných skutečností vyplývá, že k činu sedmasedmdesátiletého muže dohnalo zoufalství z dlouhodobě neutěšeného zdravotního stavu jeho manželky. Vzhledem k tomu, že podezřelý s policisty spolupracuje, a také k okolnostem, za jakých k usmrcení ženy došlo, kriminalisté nepodali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby," uvedl tehdy policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že seniorovi v případě prokázání viny hrozí za trestný čin vraždy trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

Na stav vyšetřování se PvNovinky dotázaly Policie ČR. „Případ stále šetří kriminalisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje," sdělil mluvčí Hejtman s tím, že obviněný muž je stíhán na svobodě. Podle informací redakce je ale Josef K. umístěn v psychiatrické léčebně. „Pokusil se o sebevraždu, tak ho dali do nemocnice. Strašně špatně to celé nese, zřejmě mu došlo, co udělal. Je mi ho moc líto, je to hodný člověk. K tomu, co udělal, ho musel přivést nějaký zkrat," uvedl redakci bývalý mužův spolupracovník. (ber)

Ilustrační foto: pohrebnictvi.cz

Poslat nový komentář