Nepolepšitelný řidič. Policisté jej chytili zdrogovaného hned dvakrát

Nepolepšitelný řidič. Policisté jej chytili zdrogovaného hned dvakrát
ilustrační foto

Ve středu 9. ledna 2019 před třiadvacátou hodinou kontrolovali policisté obvodního oddělení Plumlov v obci Drahany osobní automobil značky Renault a jeho pětatřicetiletého řidiče. Po negativní dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu policisté muže vyzvali i k orientační zkoušce na přítomnost jiných návykových látek. Ta ukázala přítomnost látky amphetamin/metamphetamin. 

„Muž s výsledkem testu souhlasil a přiznal užití blíže neurčeného množství drogy krátce před jízdou. Výzvu k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření nejprve přijal, ale po příjezdu do zdravotnického zařízení v Prostějově ji odmítl. Další jízdu policisté muži zakázali a zadrželi jeho řidičský průkaz," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Když o necelé dvě hodiny později stejní policisté při hlídkové činnosti zahlédli nedaleko obce Drahany totéž vozidlo, samozřejmě se rozhodli pro jeho kontrolu. Řídil stejný řidič, a tak se situace opakovala, pouze s tím rozdílem, že řidič lékařské vyšetření odmítl rovnou.

„Oba případy jsou řešeny pro podezření z přestupku podle zákona o silničním provozu. U příslušného správního orgánu může řidič v obou případech očekávat sankci zákaz řízení na dobu od jednoho roku do dvou let a pokuty ve výši 25 až 50 tisíc korun," doplnil mluvčí. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář