Zákaz řízení oslavil driftem. A přišel o tři týdny starý řidičský průkaz

Zákaz řízení oslavil driftem. A přišel o tři týdny starý řidičský průkaz
ilustrační foto

Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání podezírají policisté pětadvacetiletého muže z Prostějova. Muž byl dne 18. listopadu 2018 v Prostějově policisty kontrolován jako řidič osobního automobilu, přestože nebyl držitelem řidičského oprávnění. Věc pro podezření z přestupku podle zákona o silničním provozu policisté postoupili k dořešení příslušnému správnímu orgánu. O měsíc později tento muž řidičský průkaz řádně získal.

Dne 8. ledna 2019 před polednem muže policisté při řízení vozidla kontrolovali znovu. Tentokrát krátce po tzv. driftování v ulici B. Šmerala v Prostějově. Při kontrole muž předložil řidičský průkaz, ale také rozhodnutí Magistrátu města Prostějova o vyslovení zákazu činnosti, spočívajícím v zákazu řízení motorových vozidel. Tento mu byl spolu s pokutou uložen a nabyl právní moci jen několik desítek minut před silniční kontrolou.

„Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Předložený řidičský průkaz policisté muži již nevrátili," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: drifted.com

Poslat nový komentář