Soud s Manthellanem už zítra. V Brně

Soud s Manthellanem už zítra. V Brně
ilustrační foto

V úterý 15. ledna se u Krajského soudu v Brně bude projednávat žaloba společnosti Prior na neplatnost smluv mezi společností Manthellan a statutárním městem Prostějov ohledně pozemků, na kterých se má začít stavět Galerie Prostějov. Jde o jednání, které se původně mělo konat 11. prosince 2018.

„Odvolací řízení, které Nejvyšší soud vrátil zpět k projednání Krajskému soudu v Brně, je odloženo. O odročení požádal žalobce, společnost Prior," uvedl v listopadu náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Před dvěma lety Krajský soud v Brně smetl ze stolu rozhodnutí Okresního soudu v Prostějově, který veškeré smlouvy magistrátu se společností Manthellan prohlásil za neplatné. Jak město, tak Manthellan se odvolaly a brněnský soud rozhodl v jejich prospěch s tím, že společnost Prior nemá co vstupovat do smluvních vztahů mezi oběma subjekty. Jenže ten se zase odvolal k vyšší instanci a na podzim roku 2018 Nejvyšší soud ČR zrušil rozhodnutí Krajského soudu v Brně a nařídil nové jednání. To se uskuteční právě v úterý 15. ledna. (ber)

Poslat nový komentář