Podivný stavař bral peníze a boural opilý a bez řidičáku

Podivný stavař bral peníze a boural opilý a bez řidičáku
ilustrační foto

Na povedeného ptáčka narazili policisté v minulých dnech. Napřed obral o peníze důvěřivou ženu, následně jezdil opilý a naboural jiný vůz. Navíc nikdy neměl řidičský průkaz.

O nemalou částku peněz přišla 50letá žena z obce na Přerovsku. Poslední lednový den předala 39letému muži platební kartu včetně PIN kódu s tím, aby zakoupil stavební materiál. Z účtu tedy vybral 5 000 Kč, ale peníze si nechal pro svoji potřebu, aniž by investoval do materiálu. O čtyři dny později, tedy 4. února, mu poškozená opět s důvěrou předala kartu, aby s její pomocí zaplatil opravu stavebního stroje a zakoupil další stavební materiál. Podezřelý se svěřenou kartou naložil úplně stejně jako v prvním případě a provedl s ní několik výběrů v celkové výši 21 250 Kč, aniž by peníze použil na to, co měl.

„O den později v dopoledních hodinách jel ten samý muž s vozidlem Š Fabia po ulici Dvořákova v Přerově a nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidlem Audi a narazil do jeho zadní části. Poškozený vystoupil z vozidla a chtěl nehodu řešit. Řidič fabie se ale rozhodl jinak a pokračoval dál po ulici Dvořákova, odbočil na ulici Kabelíkova a chtěl odbočit na ulici Optiky, kde ovšem v té době probíhala vykládka zboží. Podezřelý začal couvat a narazil opětovně do vozidla Audi, protože jeho řidič neměl v úmyslu nechat viníka nehody ujet. Nicméně ani v tomto případě nezastavil a jel dál až do obce Radslavice, kde byl kontrolován přivolanou policejní hlídkou," popsala další incident povedeného stavaře policejní mluvčí Miluše Zajícová. U podezřelého byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní s hladinou 2,56 a 2,50 promile alkoholu v dechu. Z evidence řidičů ani nevyplynulo, že by byl držitelem jakéhokoliv řidičského oprávnění. Na vozidle Audi byla škoda předběžně stanovena 25 000 Kč a na škodovce 10 000 Kč.

„V souvislosti s neoprávněnou manipulací cizích finančních prostředků je podezřelý z trestného činu krádež a za jízdu pod vlivem alkoholu byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s tříletou trestní sazbou odnětí svobody," doplnila Zajícová. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář