Opilý řidič byl přistižen dvakrát za hodinu!

Opilý řidič byl přistižen dvakrát za hodinu!
ilustrační foto PČR

V neděli 17. února 2019 ve 22:32 hodin kontrolovali policisté obvodního oddělení Konice v obci Horní Štěpánov – Pohora dodávku značky Renault a jejího čtyřiadvacetiletého řidiče.

Provedenými dechovými zkouškami policisté u muže změřili hodnoty 1,06 a 1,12 ‰ alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami řidič souhlasil, ale výzvu k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření odmítl. Další jízdu policisté muži zakázali a na místě zadrželi jeho řidičský průkaz.

Neuběhla ani hodina a stejná hlídka stejný automobil ve 23:26 hodin kontrolovala znovu. Tentokrát na komunikaci mezi místní částí Pohora a centrem obce Horní Štěpánov. Vozidlo řídil stejný řidič a obdobné byly i výsledky dechových zkoušek. Ty ukázaly hodnoty 1,05 a 1,03 ‰ alkoholu v dechu. Také v tomto případě policisté muži další jízdu zakázali.

"Pro své jednání je nyní muž podezřelý ze dvou přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník za tento skutek stanoví trestní sazbu odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest a zákaz činnosti," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

 

Poslat nový komentář