Pozor na podvodníky. Chtějí peníze za fingovanou nehodu!

Pozor na podvodníky. Chtějí peníze za fingovanou nehodu!
ilustrační foto

Vynalézavost podvodníků je neuvěřitelná. Většinou se soustředí na seniory, kteří se řadí mezi nejrizikovější část obyvatel. Tentokrát ovšem nešlo o vnuka ve finančních nesnázích či přeplatek z elektrárny. Ale o údajnou autonehodu.

Na parkovišti STK u prostějovské Mechaniky si před časem skupinka mužů snědé pleti vyhlédla seniora, který parkoval. „Když vystoupil z vozidla, obvinili ho, že jim odřel auto. Chtěli po něm 2 000 Kč a tvrdili mu, že vše je natočeno na kamerách,“ sdělila redakci svědkyně incidentu. Naštěstí senior u sebe tolik peněz neměl. Navíc, vzápětí přišel vlastník vozidla, o kterém tvrdili, že je jejich a odřené. Obratem se vytratili.

Podle policejního mluvčího Františka Kořínka zatím takový incident prostějovské policii nikdo nenahlásil. „Mám jedinou radu. Pokud se vám něco takového stane, rozhodně nikomu nedávejte žádnou finanční hotovost. Je-li událost, podle tvrzení, zaznamenána na kamerách, policisté ji rádi uvidí. Takže trvejte na jejich přítomnosti,“ dodal Kořínek. (ber)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář