Zraněna je i labutí matka! Policie pátrá po muži na dámském jízdním kole!

Zraněna je i labutí matka! Policie pátrá po muži na dámském jízdním kole!
ilustrační foto MP Plzeň

Jak PvNovinky informovaly, od úterý 2. 4. 2019 řeší olomoučtí policisté případ zabité labutě. Ta byla nalezena společně s další labutí u rybníku mezi obcemi Příkazy a Hynkov. Jde o labutího samce, jeho družka byla společně s vejci převezena do záchranné stanice. Tam zjistili, že je poraněná. Policisté mají stopu, která by je mohla dovést k pachateli otřesného činu. Prosí veřejnost o spolupráci.

"Na základě dosavadního šetření se podařilo zjistit informace k osobě, která se v místě nálezu pohybovala a s labutím samcem měla manipulovat. Jednalo se o muže ve věku mezi 25-35lety, středně vysoké štíhlé postavy, krátkých špinavě blond vlasů. Na sobě měl mít přiléhavé kalhoty černé barvy, na kterých měl oblečeny cyklistické kraťasy černé barvy zn. Silvini a bundu tmavé barvy. Měl se pohybovat na dámském jízdním kole Olpran černo-červeno-šedé barvy. Kolo bylo bez blatníků, vzadu s drátěným košíkem. Muž měl mít na sobě a na kole pověšeno několik batohů menší velikosti," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že mu měl hovořit s přízvukem, jakoby šlo o cizince.

Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přestupku dle zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání. "Za ten lze uložit pokutu až do výše 500 000 korun," dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář