Neuvěřitelná rychlost a drzost zlodějské rodiny bude potrestána

Neuvěřitelná rychlost a drzost zlodějské rodiny bude potrestána
ilustrační foto

Ve středu 23. ledna 2019 před patnáctou hodinou šla čtyřicetiletá žena s dětským kočárkem po náměstí Spojenců v Prostějově. Z rukojeti kočárku jí náhle na zem spadl batoh. Toho využil dosud nezjištěný pachatel, který bleskově zareagoval a batoh ze země zvedl. Poté i se svou partnerkou a s dětským kočárkem s dítětem z místa utekli. S batohem žena přišla o osobní doklady, platební karty, finanční hotovost a mobilní telefon. Celkem žena způsobenou škodu vyčíslila na 6 250 korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platební karty. Za ty pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Provedeným důkladným šetřením s využitím osobní a místní znalosti se policistům obvodního oddělení Prostějov 1 jako podezřelé podařilo ustanovit partnerskou dvojici z obce na Prostějovsku. Muž a žena ve věku 25 let se policistům pod tíhou předložených důkazu k věci přiznali. Z nalezeného batohu měla žena odcizit pouze peníze a mobilní telefon a zbytek věcí měla vyhodit do popelnice. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. „Oběma podezřelým v případě odsouzení za přečin krádež a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář