Recidivista vykrádal a poškozoval auta

Recidivista vykrádal a poškozoval auta
ilustrační foto

Z přečinu poškození cizí věci a přečinu krádež podezírají prostějovští policisté čtyřiatřicetiletého muže z Prostějova. Těchto skutků se měl podezřelý dopustit ve dnech 17. a 23. dubna 2019.

Ve středu 17. dubna po jedné hodině po půlnoci se měl podezřelý na parkovišti v ulici Na Spojce v Prostějově vloupat do zaparkovaného osobního automobilu Citroën C3. Rozbitím okénka dveří u spolujezdce a popelníku ve středovém panelu vozidla a znečištěním potahu přední sedačky měl majitelce vozu způsobit škodu vyčíslenou na 3 301 korun. Na dalších 2 500 korun pak poškozená vyčíslila škodu způsobenou odcizením koženého pouzdra s doklady k vozidlu, klíče od vchodových dveří domu a dálkového ovládání vrat její garáže.

V úterý 23. dubna 2019 po jednadvacáté hodině pak měl stejný pachatel v Komenského ulici v Prostějově opakovanými údery kamene poškodit po celém obvodu karoserie i na střeše zaparkovaný automobil značky Hyundai. Do vozu nevnikl a nic z něho neodcizil. Přesto byla způsobená škoda vyčíslena na 62 tisíc korun.

Bezprostředně poté měl v nedaleké ulici Křížkovského kamenem poškodit zaparkovaný automobil značky Renault. Poškozením karoserie vozidla a rozbitím skleněné výplně dveří měl jeho majiteli způsobit škodu vyčíslenou na bezmála 11 tisíc korun. Rozbitým okénkem pak vozidlo prohledal, ale k odcizení nic nenašel.

Provedeným důkladným prověřováním a na základě osobní a místní znalosti se policistům podezřelého podařilo ustanovit. Ten se na základě předložených důkazů k uvedenému jednání přiznal. „Podezřelý muž před necelým rokem opustil brány vězení, kde vykonal několikaletý trest odnětí svobody pro přečin loupež. Pro přečin krádež byl pak Okresním soudem v Prostějově v lednu tohoto roku odsouzen k vykonání 200 hodin veřejně prospěšných prací. S přihlédnutím k uvedené recidivě mu za přečin poškození cizí věci a přečin krádež hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář