V jednom dni dvakrát na záchytce

V jednom dni dvakrát na záchytce
ilustrační foto

Dne 12. května 2019 v odpoledních hodinách přijali prostějovští strážníci telefonické oznámení o podnapilém muži, sedícím vedle vozovky v Moravské ulici. Vyslaná hlídka na místě nalezla třiašedesátiletého muže, který vlivem požitého alkoholu nebyl schopen samostatného pohybu.

„Při pokusu postavit se na nohy neustále padal a tím ohrožoval nejen sebe, ale i okolo jedoucí řidiče. Provedená orientační dechová zkouška prokázala 1,16 promile alkoholu v dechu. Bylo rozhodnuto o převozu muže do protialkoholické záchytné stanice. Převoz na záchytku schválil i přivolaný lékař," uvedla strážník Tereza Greplová s tím, že po osmi hodinách se strážníci s mužem setkali znovu.

„Oznamovatel ho nalezl ležícího před domem v Holandské ulici. Tentokrát se muž nacházel ve stavu značné opilosti. Nebyl schopen s hlídkou komunikovat. Dechovou zkoušku se u něj, pro jeho stav, nepodařilo provést. Opět byl na místo přivolán lékař, který muže prohlédl a doporučil jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice. Za doprovodu strážníků putoval muž na záchytku podruhé," doplnila Greplová. Svým jednáním je třiašedesátiletý muž podezřelý z přestupků proti veřejnému pořádku, které projedná příslušný správní orgán. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář