Kolektivní bitka. Doplatila na ni Octavie

Kolektivní bitka. Doplatila na ni Octavie
ilustrační foto

V pátek došlo v Kojetíně na Masarykově náměstí k incidentu mezi dvěma skupinami místních obyvatel. Napadli se fyzicky, došlo i na použití plynové pistole.

„Dle doposud zjištěných informací skupina pěti mužů nejprve za pomoci kovových tyčí, sekery a teleskopického obušku poškodila vozidlo Škoda Octavia. Rozbili okna, urazili zpětná zrcátka, promáčkli dveře a rozbili přední a zadní světla. Pak fyzicky napadli 30letého muže, kdy ho minimálně dvakrát udeřili kovovou tyčí do hlavy a zblízka na něj dvakrát vystřelili z plynové pistole. Zranění utrpěl i další o dva roky mladší muž," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že agresivní skupina slovně urážela a vyhrožovala obyvatelům jednoho z domů. Na vozidle vznikla škoda předběžně vyčíslena na 30 000 Kč.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestné činy výtržnictví, poškození cizí věci a pokusu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Podezřelými osobami je skupina čtyř osob ve věku od 16 do 37 let. Plynová pistole byla zajištěna. Případem se intenzivně zabýváme a ve věci provádíme další prověřování," doplnila mluvčí. (ber)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář