Pokřikoval v noci na balkoně. Čeká ho trest

Pokřikoval v noci na balkoně. Čeká ho trest
ilustrační foto

Dne 8. července 2019 po čtvrté hodině ranní vyjížděli strážníci na oznámení o rušení nočního klidu do okrajové části Prostějova. Na místě bylo zjištěno od oznamovatelky, že její soused svými hlasitými projevy na balkoně ji ruší a ona nemůže spát.

Hlídka kontaktovala pokřikujícího muže a upozornila ho na dobu nočního klidu. Muž se k rušení přiznal a za přítomnosti hlídky na místě se uklidnil a ztišil. Z toho důvodu byla celá událost vyřešena domluvou. O hodinu později bylo na linku 156 přijato oznámení o opakovaném rušení nočního klidu stejným mužem. Po nějaké době kdy městská policie z místa odjela, docházelo k úplně totožnému hlasitému projevu. Tentokrát se hlídce nepodařilo kontaktovat přestupce. Po určitou dobu setrvala na místě, ale z bytu i balkonu nevycházel žádný hluk.

„Svým chováním je osmapadesátiletý muž podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku. Celá událost bude oznámena příslušnému správnímu orgánu, kde za takový přestupek může být uložena pokuta do výše 10 000 Kč," uvedl strážník Petr Zapletal. (red)

Ilustrační foto: MP Pv

Poslat nový komentář