Další podvedená. Naletěla lásce z internetu a přišla o bezmála sto tisíc

Další podvedená. Naletěla lásce z internetu a přišla o bezmála sto tisíc
ilustrační foto

Policisté na Šumpersku se zabývají dalším případem podvodného jednání. Obrátila se na ně sedmatřicetiletá žena, která se snažila najít spřízněnou duši na jedné z internetových seznamek.

Zhruba před tři čtvrtě rokem si začala psát s mužem, který jí o sobě prozradil, že je americký voják (s českými kořeny) nacházející se momentálně na vojenské misi v Saudské Arábii. Postupem času si žena k neznámému pisateli vybudovala citový vztah a dokonce si s ním vyměnila také několik intimních fotografií.

„Během komunikace se mu žena mimo jiné svěřila s tím, že má problémy se svým vozidlem. Pisatel jí nabídl pomoc spočívající ve zprostředkování nákupu náhradních dílů na opravu jejího vozidla, což žena uvítala. Při dodání zásilky ale vyvstaly komplikace. Zásilka měla být zadržena tureckou ambasádou a žena byla prostřednictvím e-mailové komunikace opakovaně vyzvána k zaplacení cla. Na tyto výzvy poškozená reagovala a na účty vedené v zahraničí postupně poukázala částku přes 90 000 Kč," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová s tím, že žena do současné doby však žádnou zásilku neobdržela, ba naopak je ještě dále vydírána ze strany svého „virtuálního přítele“, který se pod pohrůžkou zveřejnění jejích intimních fotografií na internetu domáhá zaslání dalších peněz. (red)

Ilustrační foto: pixabay.com

Komentáře

Kdyby nebyli na světě hlupáci,obchod by prudce klesl a špatně by se vydělávalo.

"..Zásilka měla být zadržena tureckou ambasádou ..." Asi si kupovala náhradní díly na velblouda.

Poslat nový komentář