Dvě nehody s účastí motorkářů

Dvě nehody s účastí motorkářů
ilustrační foto
Další fotky: 
Dvě nehody s účastí motorkářů

V neděli 22. 9. 2019, krátce po jedenácté dopoledne, přijali policisté oznámení o havárii mopedu mezi obcemi Velká Bystřice a Bystrovany. Z průběžného šetření vyplývá, že 74letý řidič, jedoucí na mopedu Yuki, zhruba 100 metrů za železničním přejezdem, v katastru obce Bystrovany, vjel s motocyklem do travnatého svahu, kde narazil do vzrostlého listnatého stromu.

„Při nehodě utrpěl zranění, s nímž skončil v péči zdravotnické záchranné služby. Alkohol byl u něj vyloučen orientační dechovou zkouškou. Hmotná škoda je odhadována na předběžně 16 000 korun. Řidiči byla uložena pokuta v příkazním řízení," uvedla k první nehodě policejní mluvčí Irena Urbánková.

Kolem půl páté odpoledne přijali oznámení o dopravní nehodě na komunikaci III/4451, mezi obcemi Komárov a Krákořice. Jak z prvotního šetření vyplývá, došlo zde ke střetu motocyklu BMW, který řídil 37letý motorkář a osobního vozidla Audi, za jehož volantem seděl 27letý řidič. „Motocykl měl z prozatím přesně nezjištěných příčin zezadu narazit do osobního vozidla, jehož řidič měl brzděním reagovat na situaci před jeho vozidlem. Při nehodě došlo k pádu 52leté spolujezdkyně z motocyklu. Ta utrpěla zranění, s nímž skončila v péči zdravotnické záchranné služby," doplnila mluvčí. Alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen orientační dechovou zkouškou. Celková hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 70 000 korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, jsou nadále v šetření. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář