Policisté hledají řidiče. Způsobil nehodu hasičského speciálu a ujel

Policisté hledají řidiče. Způsobil nehodu hasičského speciálu a ujel
ilustrační foto

Policisté Dopravního inspektorátu Olomouc se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po řidiči a jeho vozidle, a to v souvislosti s objasněním dopravní nehody, která se stala v sobotu 5. října 2019 v 11:15 hodin na ulici Přerovská (v křižovatce s ulicí Hanácká), v Olomouci, části Holice.

„Jak z prvotního šetření vyplývá, dosud nezjištěný řidič s prozatím přesně neustanoveným vozidlem (mohlo se jednat o vozidlo Škoda Octavia), který jel ve směru od ulice Jaselská k ulici Přerovská, projel stavbou (oproti zákazu přenosným dopravním značením s dodatkovou tabulkou „mimo vozidla stavby“) a měl odbočovat vlevo, z místa ležícího mimo pozemní komunikaci na silnici I/55, na ulici Přerovská, směrem k ulici Týnecká, nedal přednost v jízdě, a ohrozil speciální požární automobil zn. Mitsubishi jednotky dobrovolných hasičů, který jel po hlavní pozemní komunikaci, po ulici Přerovské směrem k ulici Rolsberské. Ke střetu vozidel nedošlo. Řidič vozidla Mitsubishi, ve snaze zabránit střetu s nezjištěným osobním vozidlem, začal ihned intenzivně brzdit a narazil do odstaveného pracovního stroje. Dosud nezjištěný řidič neznámého vozidla z místa nehody odjel směrem na Přerov, aniž by učinil opatření, daná mu zákonem. Při nehodě byla zraněna dvoučlenná osádka speciálního požárního automobilu – řidič i jeho spolujezdec. Oba muži skončili v péči zdravotnické záchranné služby," popsala nehou policejní mluvčí Irena Urbánková. Alkohol byl u řidiče vozidla Mitsubishi vyloučen orientační dechovou zkouškou. Hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 1 100 000 korun.

Svědci, kteří nehodu viděli, především řidiči projíždějících vozidel, kteří mají palubní kameru, která mohla předmětnou nehodu zachytit, a svými informacemi by tak mohli přispět k jejímu řádnému objasnění a zjištění neznámého vozidla a jeho řidiče, ať prosím, kontaktují policisty Dopravního inspektorátu Olomouc a to buď osobně, anebo telefonicky na adrese: Třída Kosmonautů 189/10, Olomouc, na tel. 974 766 251, email: ol.di.podatelna@pcr.cz, případně kdykoliv prostřednictvím linky 158. „Rovněž žádáme i řidiče předmětného osobního vozidla, aby se se svým svědectvím přihlásil policistům na výše uvedených kontaktech," doplnila Urbánková. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář