Napadl otce, skončil na záchytce

Napadl otce, skončil na záchytce
ilustrační foto

Dne 14. 10. 2019 v podvečer přijali prostějovští strážníci telefonické oznámení o napadení mezi rodinnými příslušníky. Na místo byl vyslána hlídka.

„Při zjišťování skutečného stavu věci vyšlo najevo, že osmadvacetiletý syn, nejprve slovně a poté i fyzicky, zaútočil na svého devětačtyřicetiletého otce. Mladší muž se choval agresivně i k zakročujícím strážníkům. Neustále vyhrožoval svému otci a kopal do dveří od bytu. Výzvy k zanechání protiprávního jednání neuposlechl a pokusil se z místa utéci. Za použití donucovacích prostředků byl zpacifikován," popsala incident strážník Tereza Greplová.

Orientační dechovou zkouškou u něj byla naměřena hodnota 1,92 promile alkoholu v dechu. Jelikož se osmadvacetiletý muž nedokázal ovládat a hrozilo, že bude v napadání otce pokračovat, rozhodla hlídka o jeho umístění na záchytné stanici v Olomouci. Před převozem muže prohlédl přivolaný lékař. Svým jednáním se osmadvacetiletý muž dopustil přestupku proti občanskému soužití a veřejnému pořádku. Celá záležitost byla postoupena správnímu orgánu k dořešení. O tom byli všichni přítomní hlídkou poučeni. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář