Útočníkovi na Kvitovou soud potvrdil trest. Za tip lupičům na přepadení advokáta

Útočníkovi na Kvitovou soud potvrdil trest. Za tip lupičům na přepadení advokáta
ilustrační foto

Dovolání Radima Žondry, který byl odsouzen za útok na tenistku Kvitovou na osm let vězení, zamítl v pátek Nejvyšší soud. Potvrdil tak trest dva a půl roku jinou kauzu, tip pro lupiče. Rozhodnutí zveřejnil na úřední desce.

Žondra v dovolání poukazoval na přetrvávající pochybnosti o vině a úmyslu spáchat trestný čin. Podle Nejvyššího soudu ale justice postupovala správně, nejsou žádné rozpory mezi provedenými důkazy, skutkovými zjištěními a právním posouzením.

Na základě Žondrova tipu byl brutálně přepaden advokát v Lysicích na Blanensku. Lupiči jej spoutali, bili a domáhali se peněz. Muž jim vydal platební kartu s PIN kódem. Okresní soud v Prostějově uložil Žondrovi dva a půl roku vězení a trest potvrdil i Krajský soud v Brně. Ve vězení skončili i tři lupiči.

Žondra byl už dříve trestán jako člen gangu, který přepadával seniory na Brněnsku, Prostějovsku, Hodonínsku, Vsetínsku, Olomoucku a Šumpersku. V roce 2012 za to dostal sedm a půl roku vězení. Po odpykání části trestu byl podmínečně propuštěn, a právě v době, kdy byl ještě v podmínce, poskytl lupičům tip.

(Zdroj: ČT)

Komentáře

Tohoto zm.rda už nepouštět.Ať tam sedí do důchodu a pak ho vypustit mezi spodinu.

Poslat nový komentář