Cyklista měl štěstí v neštěstí

Cyklista měl štěstí v neštěstí
ilustrační foto
Další fotky: 
Cyklista měl štěstí v neštěstí

V úterý 22. října 2019 před patnáctou hodinou došlo v křižovatce ulic Olomoucké a Fibichovy v Držovicích k dopravní nehodě.

„Padesátiletý cyklista chtěl křižovatkou projet po hlavní silnici ve směru od Olšan u Prostějova k centru města. Zřejmě však nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a dopravní situaci a v křižovatce se zalekl vozidel přijíždějících ke křižovatce. Pokusil se zastavit ještě před křižovatkou a začal prudce brzdit. V důsledku toho havaroval a upadl na komunikaci, kde zůstal ležet. Jízdní kolo se zastavilo na komunikaci před pomalu jedoucí dodávku značky Peugeot, která na něho najela. Po dopravní nehodě třiadvacetiletý řidič Peugeotu z vozidla rychle vyběhl, aby pomohl zraněnému cyklistovi. Při tom však nezabezpečil vozidlo, a to se samovolně rozjelo směrem do Fibichovy ulice. Ke střetu vozidla s cyklistou nedošlo," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Cyklista při svém pádu utrpěl zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Alkohol u obou řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami.

Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář