V sobotu se manželé porvali. V neděli policisté muže zachraňovali

V sobotu se manželé porvali. V neděli policisté muže zachraňovali
ilustrační foto

V sobotu 14. prosince 2019 po dvaadvacáté hodině přijali policisté oznámení o incidentu mezi manželi v rodinném domě v obci na Prostějovsku. Provedeným šetřením policisté na místě zjistili, že zpočátku verbální incident provázený vulgárními nadávkami přerostl do vzájemného fyzického napadání. Při tom oba jeho aktéři utrpěli zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Dechovými zkouškami policisté u nich policisté změřili hodnoty kolem 1,7 ‰ alkoholu v dechu. Po ošetření byla žena k vystřízlivění umístěna do protialkoholní záchytné stanice. „Domácí násilí“ bylo provedeným šetřením vyloučeno. K dořešení bude věc postoupena příslušnému správnímu orgánu s podezřením na přestupek proti občanskému soužití.

Následující den se žena na policisty obrátila znovu. Tentokrát však se žádostí o pomoc, protože měla o manžela strach. Kolem poledne měl muž z domu odejít neznámo kam a doplnit to zprávou, která v ženě vyvolala obavu o jeho život a zdraví. „Během policejního šetření jsme na tísňovou linku 158 přijali oznámení, že nedaleko od místa bydliště manželů náhodní chodci z dálky vidí neznámou osobu, ležící na břehu potoka. Policisté ihned vyrazili na místo, kde potvrdili, že se jedná o pohřešovaného muže. S pomocí oznamovatele muže vytáhli ze srázu k potoku. Muž nereagoval na žádné podněty, proto mu zprůchodnili dýchací cesty, uložili do stabilizované polohy a přivolali Záchrannou službu. Zdravotníci muže poté letecky transportovali do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: ZZS

Poslat nový komentář