Policisté hledají svědky nehody na D46

Policisté hledají svědky nehody na D46
ilustrační foto

Policisté dálničního oddělení Kocourovec od pátečního odpoledne prověřují okolnosti nehody, ke které mělo dojít na dálnici D46 ve směru od Vyškova na Olomouc.

V pátek 31. ledna přibližně v 15:45 hodin projížděl po dálnici D46 (v km 36,5) v pravém jízdním pruhu 44letý řidič s osobním vozidlem Mercedes Benz červené barvy. Řidič údajně v té době během jízdy zaregistroval nezjištěný, letící předmět o velikosti přibližně tenisového míčku, který pravděpodobně odlétl od některého z vozidel jedoucích před ním. Uvedený předmět měl směřovat přímo na jeho vůz. Řidič ve snaze vyhnout se mu, strhl řízení vpravo, přičemž se bokem vozu otřel o svodidla. Manévrem se mu však nepodařilo zabránit střetu s letícím předmětem a došlo k zasažení a poškození čelního skla. Z bezpečnostních důvodů poté zastavil o několik kilometrů dále od místa nehody na čerpací stanici a zavolal na linku 158.

Policisté při ohledání místa nehody nezjistili poškození svodidel, zůstal na nich pouze otěr červené barvy, a nenalezli ani nezjištěný předmět, který měl poškodit čelní sklo vozidla.

U řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Ke zranění osob nedošlo. Škoda na automobilu byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

„Nyní se s žádostí o pomoc při objasnění okolností nehody obracejí na kolemjedoucí řidiče, či případné další svědky, kteří by mohli poskytnout jakýkoli poznatek k této nehodě. Pomoci by jim také mohly záběry z kamer umístěných ve vozidlech, která v inkriminované době místem projížděla. S jakoukoli informací k předmětné nehodě se svědci mohou obrátit na linku 158," dodala policejní mluvčí Marie Šafářová. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář